Representanter fra Oppdal hytteforum hadde fredag 19. februar møter med firmaene Vitnett og Vaktformidling på Oppdal.

Vitnett er den største leverandøren av bredbåndstjenester i Oppdal med 2000 kunder. Kun en liten del av disse er i dag hytteeiere. Grunnen til det er først og fremst teknologien som benyttes som gir liten tilgang inn i de områdene hyttene ligger. I moderne hytteområder legges i dag fiber fram til hyttene. Siden Oppdal er en gammel hyttekommune som er bygd ut litt etterhvert, er det kun et lite område i sentrum som i dag dekkes av fiber. Resten dekkes gjennom punkt-til-punkt trådløst samband. Mye kan fortsatt gjøres med denne teknologien ved at man bygger ut basestasjoner på strategiske steder og derved får distribuert signal ut i områder som lokalt kan bygges ut med fiber eller lignende teknologi. Men vi må nok innse at det er langt fram til tilfredsstillende dekning.

Utbygging av moderne teknologi til hele kommunen er et stort løft som et selskap som Vitnett ikke kan ta på seg alene. Her handler det om infrastrukturutbygging hvor det offentlige må ta sin del av kostnaden.

Oppdal kommune har høye ambisjoner om å bli en av Norges beste hyttekommuner. For å nå dette målet, må infrastrukturen på plass. Oppdal hytteforum vil påvirke så mye de kan for at dette skal skje.

Vaktformidling AS er i utgangspunktet et selskap som har satset på vakttjenester, men etterhvert har de også satset sterkt på vektertjenester, alarmsystemer og styringssystemer – også i forbindelse med hytter.

Selskapet kan i dag tilby patruljetjenester og skilting for hytteforeninger. De kan også tilby tjenester som strømstyring, alarmsentraler, frostsikring for den enkelte hytteeier. Som medlem av Oppdal hytteforum vil selskapet komme opp med spesialtilbud som burde kunne være av interesse.

Oppdal hytteforum ser for seg den dagen vi som hytteeiere kan ha full kontroll over hytta vår via intenett og i tillegg være operative når vi er på hytta – når vi ønsker det. Og da snakker vi ikke om mobilt bredbånd.

Mon tro om vi får til dette?

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *